درباره انجمن های علمی

 | تاریخ ارسال: 1396/3/9 | 

 

یکی از اهداف بلند و‌آرمانی سند چشم انداز 1404 جمهوری اسلامی ایران احراز جایگاه اول علم و فناوری در 25 کشور منطقه‌ی آسیای جنوب غرب ) در افق 20 ساله است و تحقق اهداف چشم انداز در ابعادعلمی ، پژوهشی و فناوری مستلزم سیاستگذاری صحیح و عزم جهاد علمی است که مهمترین رکن برای نیل به اهداف تعیین شده دانشگاه‌ها می باشند و دانشگاه تمدن ساز افق حرکت دانشگاه های ایران برای دهه های آتی ترسیم می کند که انجمن های علمی دانشجویی در آن به عنوان یک نهاد مستقل جهت انجام فعالیتهای علمی در بدنه دانشجویی به عنوان یک رکن اساسی در راستای تحقق اهداف مطرح شده می باشد و به عنوان هسته های تخصصی نقش اساسی در پیشبرد اهداف علمی و توسعه دانش های نوین و تخصصی در دانشگاه ها را دارند. که در این رابطه فعالیت بیش از دو هزار انجمن علمی دانشجویی در دانشگاه های کشور بیانگر میزان اهمیت آنها در رشد علمی کشور و ایجاد دانشگاه تمدن ساز می‌باشد . در این مقاله سعی بر آن است تا در ابتدا جایگاه انجمن های علمی دانشجویی در سند چشم انداز افق 1404 تبیین شود و سپس به نقش آنها در ساخت دانشگاه تمدن ساز پرداخته شود .

بی تردید دانشگاه که اصلی ترین وظیفه اش آموزش ، تولید و ترویج پژوهش می باشد در دوران جدید یک رسالت فرهنگی و اجتماعی را نیز بر عهده گرفته است و آن تربیت شهروند جامعه مدنی و آموزش بهتر زیستن در جامعه است .به واقع دانشگاه علاوه بر تربیت متخصص باید شهروند متعهد نیز پرورش دهد. در این راستا نهادهایی همانند انجمنهای علمی ، کانون های فرهنگی هنری ، و ... در مسیر رسالت جدید دانشگاه تشکیل شده اند و طبعاً انتظار تمدن سازی به این رسالت جدید از انجمن های علمی دانشجویی قابل پیش بینی است که با رسالت ایجاد فضای نشاط انگیز علمی در سطح دانشگاه هم به طور مستقیم و هم غیر مستقیم می توانند در ساختن دانشگاه تمدن ساز نقش آفرین باشند .

انجمن های علمی دانشجویی از بدو تاسیس خود به مرکزی برای پرورش استعدادهای علمی،فرهنگی،مدیریتی،تقویت نشاط علمی و اجرای برنامه های تکمیلی همسو با آموزش های دانشگاهی تبدیل شده است.در حال حاضر 63 انجمن علمی دانشجویی در دانشگاه خوارزمی وجود دارد که زیر نظر معاونت فرهنگی و اجتماعی به فعالیت می پردازد.این تشکل ها طی سالهای گذشته پیشرفت قابل توجهی داشته و در جشنواره های ملی مقام های ارزنده ای کسب نموده است اکنون با توجه به میزان تاثیر عملکرد انجمنهای علمی بر جامعه دانشجویی به بررسی برخی نقاط قوت،ضعف،تهدیدها و فرصت ها و همچنین تجزیه و تحلیل محیط موجود برای افزایش بهره وری می پردازیم.

 


دفعات مشاهده: 10051 بار   |   دفعات چاپ: 627 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر